Antibioticavrij boeren – hoe antibiotica te verminderen?

Foutmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (regel 3284 van /home/organimprove.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 113 van /home/organimprove.nl/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
vrijdag 20 april 2012, 11:45

 Antibiotica zouden alleen gebruikt moeten worden als een laatste redmiddel om dieren te genezen en nooit als een management instrument om fouten in het management te verbloemen.  Er is meer en meer bewijs dat antibiotica die in de landbouw gebruikt wordt antibiotica resistente bacterien veroorzaakt en dat antibiotica en de residuen in het milieu terechtkomen. Een groot deel van de biologische melkveehoudes gebruikt weinig of helemaal een antibioticum en laat zie dat het mogelijk is op diemanier koeien te houden op een diervriendelijke manier en in goede gezondheid. Het bevorderen van gezondheid en preventie zijn de belangrijkste factoren voor het veminderen van het medicijngebruik. En dat begint met een goede balans tussen de behoeften van de dierenen de mogelijkheden van het bedrijf.